SCHRIJFBOOTCAMP

met auteur Johan Faber

Een boek leren schrijven in één dag!

1 april 2022 | Kiemkracht, bij Nijmegen

SCHRIJF
BOOTCAMP

SCHRIJFBOOTCAMP

met auteur Johan Faber

Een boek leren schrijven in één dag!

Een boek leren schrijven in twee dagen!

3 en 10 februari 2022 | Bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen

Met een echt boek ben je een echte schrijver. Maar het schrijven van een boek is een groot project. Zo groot, dat je als beginnend schrijver vaak het overzicht verliest. Je twijfelt over onderwerp, stijl of structuur, de energie sijpelt weg en uiteindelijk komt dat boek er nooit.

En dat is zonde. Want iedereen met schrijftalent kan een boek realiseren.
Maar hoe?

De Schrijfbootcamp Tweedaagse met Johan Faber is een intensieve training die je boekproject een kickstart geeft. Je krijgt directe feedback op stijl, onderwerp en invalshoek, en praktisch toepasbare tips en adviezen van een ervaren schrijver. Met de 10 cruciale stappen naar een tastbaar boek biedt de tweedaagse je een duidelijke routekaart naar een concreet einddoel. 

Je leert onder andere:

  • Goed voorbereiden
  • Structuur aanbrengen
  • Gedisciplineerd schrijven
  • Naar het einddoel toewerken
  • Een no-nonsense plan van aanpak opstellen
Dag 1 staat in het teken van de basisbeginselen van het boeken schrijven. De deelnemers gaan naar huis met een concrete schrijfopdracht voor de daaropvolgende week. Deze worden op dag 2 uitvoerig besproken. Het streven is dat iedere deelnemer aan het eind van de tweedaagse een concreet werkplan heeft.   
 

Voor wie? Voor aspirant-auteurs die binnen een professionele context een boek willen schrijven over hun werkveld of hun expertise. Maar ook voor beginnende schrijvers die bezig zijn met bijvoorbeeld een roman, (auto)biografie of familiegeschiedenis. En tenslotte voor iedereen die gewoon de volgende stap wil zetten met schrijven. Enige schrijfervaring is gewenst.

Locatie De Schrijfbootcamp Tweedaagse vindt plaats op vrijdag 3 en 10 februari, van 13.30 – 17.00 uur, in de Lezingenzaal van Bibliotheek De Mariënburg, Mariënburg 29, in het centrum van Nijmegen. Koffie en thee zijn gratis beschikbaar; na afloop van dag 2 kunnen we borrelen en napraten in het aanpalende cultureel centrum LUX.

De Mariënburg is makkelijk bereikbaar met het OV. De gelijknamige parkeergarage ligt op een steenworp afstand van de bibliotheek.

Inschrijven De Schrijfbootcamp Tweedaagse kost € 219,- (er wordt geen BTW gerekend). Studenten en leden van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid (OBGZ) betalen € 199,-. 

Persoonlijke Schrijfcoaching De Schrijfbootcamp is uit te breiden met 4 of 8 uur persoonlijke schrijfcoaching door Johan Faber. Schrijfbootcamp plus 4 uur coaching kost € 449,- (met korting € 429,-); Schrijfbootcamp plus 8 uur coaching, plús een boek naar keuze van Johan, komt op € 649,- (met korting € 629,-).

Over Johan Faber Johan is een gerenommeerd auteur van zowel fictie als non-fictie (hij debuteerde met de veelgeprezen Van Basten-biografie Het mysterie Marco, en zijn tweede roman De Veteraan werd bekroond met de Dioraphte Literatuurprijs). Als journalist schreef hij o.a. voor NRC Handelsblad, Volkskrant Magazine, Het Parool, Hollands Diep, Esquire en Carp, en als eindredacteur werkte hij o.a. voor Rails en De Gelderlander. Naast zijn schrijf- en journalistieke werk begeleidt en coacht hij auteurs bij het schrijven van een boek.

Vul hieronder je gegevens in. Je krijgt per ommegaande een inschrijfformulier toegestuurd dat je kunt invullen en opsturen of mailen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je inschrijving in goede orde te verwerken, je ervaring op deze site te verbeteren, en voor andere doeleinden zoals beschreven in onze privacyverklaring.